Aktuální jídelníček ke stažení zde ve formátu PDF.
Provoz ve školní jídelně je zajištěn od 6.00h do 14.30h
Strávník má nárok odebrat ve školní jídelně dotovaný oběd po době jeho pobytu ve škole a v první den neplánované nepřítomnosti, jak stanoví Školský zákon č. 561/2004 Sb., § 19 ve znění pozdějších předpisů a Vyhláška o školním stravování č. 107/2005, §4, odst. 9.
Strávník platí pouze cenu potravin.
Školní jídelna není ustanovena pro dietní stravování, vaření dietních pokrmů není možné. Zajištění dietní stravy je na odpovědnosti zákonných zástupců.
Ve dnech nepřítomnosti ve škole je povinností obědy odhlásit.
Odhlásit obědy lze e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., telefonicky: 602 887 380 nebo osobně ve školní kuchyni.
Pokud rodiče nestihnou odhlásit žáka v první den nepřítomnosti, mohou si oběd vyzvednout do čistých přinesených jídlonosičů v době od 11.00 - 11.15 hodin. Jídlo vydané do jídlonosiče je určeno k okamžité konzumaci.
Školní jídelna vaří podle doporučených zásad zdravé výživy. Pečlivě je hlídán spotřební koš, který stanoví procento podílu zeleniny, ovoce, ryb, mléka, luštěnin, mléčných výrobků.
Do veškerých dokumentů školní jídelny můžete kdykoliv nahlédnout ve škole.
ZPŮSOB PLACENÍ
Platba probíhá zálohově na další měsíc.Rozhodujícím datem pro zařazení strávníka do věkové kategorie je 1. 9. daného školního roku. Během tohoto školního roku zůstává strávník ve stejné věkové kategorii.
MATEŘSKÁ ŠKOLA - děti 3 - 6 let
Přesnídávka | 12 Kč |
Oběd | 24 Kč |
Svačina | 11 Kč |
Celkem | 47 Kč |
ZÁKLADNÍ ŠKOLA
1. stupeň žáci | 7- 10 let oběd 30 Kč |
11- 14 let oběd 31 Kč |
INFORMACE O OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ
Označování alergenů je oficiálně stanoveno na 13. 12. 2014 v souladu s potravinovým právem.
Odvolání na legislativu:
- EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
- ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
Značení alergenů v jídelním lístku
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen- jedná se o 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.
V blízkosti jídelního lístku bude uveden seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně. Označení přítomnosti alergenu na jídelním lístku je vyznačeno v závorce číslem označující alergen.
Seznam potravinových alergenů
podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
- Obiloviny obsahující lepek
- Korýši a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Arašídy (podzemnice olejná) a výrobky z nich
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Ořechy, mandle, pistácie
- Celer a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
- Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj